Laboratoriumstoel

Een échte laboratoriumstoel, de Labster van Bimos

Een laboratorium stelt hoge eisen aan een stoel; naden en oneffenheden in het oppervlak zijn vaak een broedplaats voor micro-organismen. Omdat de reguliere kantoorstoelen of werkplaatsstoelen over het algemeen niet toepasbaar binnen laboratoria heeft bimos in samenwerking met het Fraunhofer instituut de Labster – collectie ontwikkeld – wereldwijd de eerste stoel die aan alle eisen voor professioneel laboratoriumwerk voldoet.

Een compromisloze laboratoriumstoel

Scherpe hygiëne voorschriften worden vaak ondermijnd door gebrekkige laboratoriumstoelen, echter de Labster biedt in dit geval de gezochte proceszekerheid. Kenmerkend voor Labster is het hygiënisch design. Het naadloos vormgegeven concept met afgeronde oppervlakken zorgt voor absolute zuiverheid waardoor micro-organismen geen voegen waarin ze zich kunnen nestelen. Het mechaniek en de bedieningselementen bevinden zich onder een innovatieve soft-cover-bekleding die snel en eenvoudig te reinigen is. Met trots kan Bimos dan ook aantonen dat verschillende proefpersonen de "reinigingsvriendelijkheid" van de Labster de beoordeling "uitstekend" gegeven hebben.

laboratoriumstoelLabster, de laboratoriumstoel getest door het Fraunhofer Institut

Het "Fraunhofer Institut fur Arbeitswirtschaft und Organisation" heeft deze laboratoriumstoel van Bimos getest en geschikt bevonden voor gebruik in elk soort laboratorium. Vanzelfsprekend kunt u de testrapporten en overige documentatie van deze laboratoriumstoel bij ons inzien. Zij benadrukken, zonder uitzondering, de uitstekende toepasbaarheid van de Labster in cleanrooms, uitvoeringen conform GMP en inzetbaarheid in biotechnologische laboratoria conform de veiligheidsklassen S1, S2 en S3. Vraag direct informatie aan via het formulier rechtsboven aan deze pagina.